We hebben u en jou nodig banner 1000px

Durfte oproep vrijwilligersKlik op de poster voor een grotere weergave

OPROEP

Aankomend seizoen gaan we aan de slag met een nieuw concept binnen de Protestantse Kerk Assen.
Durfte. Dit is een nieuwe vorm van jongerenwerk, wat we naast het bestaande jongerenwerk willen aanbieden. Tieners vanaf 12 jaar worden deel van een groep op basis van interesse in plaats van leeftijd of geografie. Durfte wordt dus niet per wijk ingezet maar Assenbreed.

In hun groepje gaan ze aan de slag met hun interesse en mogen ze groeien in hun talent. Dat talent
wordt ook weer gebruikt ter opbouw van de gemeente. Durfte zet sterk in op het gebruiken van je talenten in Gods koninkrijk.

Voorbeelden van groepen zijn:
Durf te koken
Durf te fotograferen/ filmen
Durf te tuinieren
Durf te musiceren

Binnen een groep is er leiding die passie heeft voor de activiteit. Bijvoorbeeld een hobby kok of houtbewerker. Vaak wordt er begonnen met een stukje overdenking, gesprek of bijbelstudie. Daarna ga je praktisch aan de slag. Een groep komt regelmatig bij elkaar en werkt samen aan een project. Dat kan verschillende vormen aannemen. Een kookgroep kan een gemeentemaaltijd organiseren, een muziekgroep een concert, een tuingroep kan groente verbouwen voor gezinnen die bij de diaconie bekend zijn. Je kan bijvoorbeeld twee of drie van dit soort projecten per jaar doen.
Iedereen helpt mee aan het project in de mate waarin hij dat kan. De bedoeling is dat tieners leren dat zij gaven hebben die ze mogen ontwikkelen en daarmee van betekenis voor een ander kunnen zijn. Iedereen kan en mag zijn steentje bijdragen aan het Koninkrijk van God en via Durfte hopen we dat toegankelijk te maken.

We geloven dat Durfte veel mooi potentieel in zich draagt. Maar om het te laten slagen hebben we wat hulp nodig. Mensen die betrokken willen zijn bij een groep jongeren en passie hebben die ze graag met anderen delen. Maak je geen zorgen over het geestelijke aspect. Durfte is vooral praktisch gericht. Er is wel een korte opening/ bijbelstudie elke keer maar die wordt door ons aangeleverd. En als je het moeilijk vindt om dit uit te voeren dan helpen we je graag.
Wat als je wel iets wilt doen maar geen echte hobby hebt? Of wat als je enthousiast bent over je passie maar niet weet of je een groep tieners onder controle kan krijgen? Ook dan mag je je opgeven. Want niet kan alles en samen vullen we elkaar aan.

Wil je met ons meedenken? Wil je overwegen leiding te worden of in je netwerk rondzoeken naar geschikte mensen? Is dat niet haalbaar, wil je dan met ons meebidden? We hopen de tieners een aanbod van groepen te kunnen bieden zodat ze zien dat er een betrokken gemeente achter hen staat.

Op dit moment is er nog niet meer concrete informatie zoals frequentie van samenkomsten, duur van een avond, locatie etc. Dat soort dingen gaan we samen concretiseren als we voldoende leiding gevonden hebben. We kijken graag met jullie naar de mogelijkheden.

Daniƫl Kehanpour & de Jeugdraad