Raworth Kate DonuteconomieDe Britse econoom Kate Raworth gebruikt een krachtig beeld voor een nieuwe circulaire economie: de donut. Onze economische activiteiten zouden niet uit de bocht moeten vliegen, maar groeien binnen grenzen, in een ideale cirkel. Volgens Kate Raworth kan iedereen zijn of haar steentje daaraan bijdragen: overheid, bedrijfsleven en burgers.

Op verzoek van de werkgroep Economie & Geloof verzorgt Daan Tavenier, zelf econoom, een inleiding over het boek de Donuteconomie van Kate Raworth. Daarna kunnen we onder zijn leiding het gesprek over dit nieuwe economische (denk)model met elkaar aangaan.

Zelf geeft Daan alvast de volgende voorzet:

Actueler dan ooit is de discussie over hoe we onze economie voor de 21 ste eeuw moeten inrichten. Kate Raworth heeft hier originele gedachten over en gelet op de soms heftige reacties uit met name de wereld van de economen is er blijkbaar een gevoelige snaar geraakt. Dat we wat anders moeten is voor iedereen wel duidelijk, zie ook de discussie over het klimaatakkoord en de mogelijke invoering van een CO2 heffing.
Op de avond willen we stilstaan bij het gedachtengoed van Kate Raworth, maar ook met elkaar ontdekken wat de toepassing van deze economische gedachten nu kan betekenen voor ons persoonlijk leven. Wat voor consequenties heeft dit? En durven we de consequenties aan? Ten slotte willen we vaststellen of het Donuteconomie-gedachtegoed een stap in de goede richting is en ons kan helpen de oplossingen te vinden.

dinsdag 26 feb 2019
Opstandingskerk - Assen