middengeneratieDe Protestantse Gemeente Assen is op zoek naar een

Kerkelijk werker/predikant met focus op Jeugd en Middengeneratie

( 0.8 – 1.0 fte, voor een periode van 5 jaar)

Schets van de Protestantse Gemeente Assen
De PGA wil een uitnodigende en wervende kerk zijn en werkt vanuit een nieuw Beleidsplan 2018-2022 aan vernieuwingsactiviteiten. Met dit beleidsplan als basis wil de PGA actief beleid ontwikkelen ten aanzien van de Jeugd en Middengeneratie en zoekt daarom voor een periode van 5 jaar een kerkelijk werker/predikant die met volle inzet wil bijdragen aan het verbinden van de verschillende generaties zowel binnen de wijkgemeenten als Assen breed.

Profielschets kerkelijk werker/predikant
Wij zoeken iemand met pioniersgeest die niet bang is om te experimenteren. Een persoon die ruimte ziet voor nieuwe en andere vormen van kerk-zijn en die bereid is te zoeken naar datgene wat ons raakt. Door zelf die ruimtes te zien en te creëren, maar zeker ook door anderen daartoe te inspireren en open te staan voor ideeën van anderen. Een professional met een christelijke levensovertuiging die zich verbonden weet met de Protestantse Kerk in Nederland.

Zicht op jeugd en middengeneratie: De wijkgemeenten van de PGA, elk met een eigen profilering, willen de komende jaren aandacht besteden aan de jeugd en middengeneratie. Wij zoeken iemand die hun taal spreekt en die met frisse initiatieven kan aansluiten bij hun leefwereld. Daarnaast zoeken wij een persoon die creatief is en die in staat is om verbindend en enthousiasmerend vragen rondom zingeving en geloof aan de orde te stellen.

Communicatief vaardig: Het geluid van de PGA mag gehoord worden. Wij zoeken daarom een kerkelijk werker/predikant die communicatief vaardig is, met overtuiging kan spreken en goede vaardigheden heeft in gebruik van multimedia/social media.

Verbinden en samenwerken: Zowel binnen als buiten de PGA worden initiatieven op gang gebracht. We zoeken daarom iemand die goed kan samenwerken met de Jeugdraad en met de verschillende partijen binnen de PGA, deze weet te verbinden en die bovendien de juiste partners weet te vinden in Assen en omgeving.

Taken
● Het binnen de PGA ontwikkelen van initiatieven voor de jeugd en de middengeneratie;
● initiëren van vieren en ontmoeten-nieuwe-stijl;
● voorgaan in vieringen in de verschillende wijkgemeenten;
● actieve aanwezigheid bij activiteiten voor de doelgroep;
● ontwikkelen en ondersteunen van communicatie via social media;
● participeren in het team van predikanten en kerkelijk werkers van de PGA;
● samenwerken met jeugdraad en andere vrijwilligers in het jeugdwerk;
De te benoemen kerkelijk werker/predikant zal begeleid worden door een klankbordgroep.

Competenties
● kennis heeft van en beweegt in de jeugdcultuur en de leefwereld van de jeugd en de middengeneratie;
● beschikt over pioniersgeest;
● prioriteiten kan stellen en deze bespreekbaar maakt met collega’s en de jeugdraad;
● communicatief vaardig is;
● een enthousiasmerende en stimulerende persoonlijkheid is;
● flexibiliteit en relativeringsvermogen bezit;

Wat wij verwachten en wat wij bieden
• een afgeronde theologische opleiding op minimaal HBO niveau heeft en relevante werkervaring in het kerkelijk jeugdwerk; ingeschreven is in het register van kerkelijk werkers wanneer het een kerkelijk werker betreft
• vertrouwd is met de structuur en cultuur van de Protestantse Kerk Nederland;
• periodiek informeert over de ontwikkeliingen en voortgang in de functie;
• een uitdagende functie voor een periode van 5 jaar, waarin veel mogelijk is in samenwerking met een betrokken team van predikanten en kerkelijk werkers;
• een werkplek in het centrum van Assen;
• het salaris is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk voor kerkelijk medewerkers;
• het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag is onderdeel van de indienstprocedure.

Informatie en reageren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Geert Warris (voorzitter Jeugdraad) Telefoon: 06 11005276
Je kunt reageren tot 25 maart 2019 met toevoeging van motivatie en CV, o.v.v. vacature kerkelijk werker/predikant, t.a.v. benoemingscommissie PG Assen.