Home

MalkaHet Duo Malka brengt een programma van Jiddische liederen en poëtische composities, afgewisseld door volks- en theaterliederen. Wat het duo Malka bijzonder maakt, is dat veel van hun liederen nauwelijks door anderen worden uitgevoerd. De teksten zijn stuk voor stuk verhalen met een betekenis. Tussen de liederen door zal hierover dan ook verteld worden.

Het duo Malka bestaat uit Carla da Silva, zangeres en Bunna Arends, pianiste.Hun jarenlange vriendschap laat zich muzikaal vertalen in gelijkgestemdheid en in de uitvoering; door hun anders zijn vullen ze elkaar prachtig aan. Het grootste deel van het programma bestaat uit zang en piano, waarin de pianopartij veel meer is dan alleen begeleiding. Daarnaast zingen zij ook tweestemmig (a capella).

Wat betekent ‘Duo Malka’?
Malka is een Hebreeuws/Jiddische meisjesnaam die veel in liedjes voorkomt, vaak als Malkele, wat kleine Malka betekent. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor koningin.

In de pauze schenken we een kopje koffie/ thee met wat lekkers. Na afloop is er gelegenheid een glaasje sap of wijn te drinken en even na te praten.

Praktische informatie:
- Plaats: Doopsgezinde kerk, Oranjestraat 13, 9401 KE Assen
- Dag: zondag 17 maart
- Tijd: 14:30-16:15 uur
- U kunt gratis parkeren op de Oostersingel, Stationsstraat en langs de Industrieweg ter hoogte van Hendrik de Ruiterstraat. Parkeren in de Oranjestraat en omliggende straten is alleen toegestaan voor vergunninghouders.
- Zoals altijd staat na afloop de weegschaal klaar voor uw vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de middag.

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten