Murre vandenBergOp 14 maart is de vijfde avond van het Oecumenisch Leerhuis over het Midden-Oosten. Spreker is: Heleen Murre-van den Berg. In deze lezing zal zij ingaan op de huidige situatie van de christenen van het Midden-Oosten. Startend vanuit een korte inleiding op de geschiedenis van deze belangrijke tak van het christendom, zal in het bijzonder aandacht gegeven worden aan de relatie tot de veelal islamitische omgeving. Tot slot zal ingegaan worden op de consequenties van de ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Prof. dr. Heleen Murre-van den Berg is directeur van het Instituut voor Oosters Christendom te Nijmegen en bijzonder hoogleraar Oosters Christendom aan de Radboud Universiteit.

Plaats: Opstandingskerk, Wilgenbeemd 2
Tijdstip: 19.45 uur exact
Kosten: €7,50 per avond
U kunt op de avond(en) zelf in de Opstandingskerk betalen en opgave vooraf is niet nodig.
Voor meer informatie en het hele programma: www.leerhuisassen.nl