We hebben u en jou nodig banner 1000px

Voedselkrat 600pxOp initiatief van Present Assen zijn er vier inzamelpunten voor de Voedselbank bijgekomen in Assen. Gewoon bij particulieren. Door spreiding over de stad en ruime inlevermogelijkheden, wordt de Voedselbank nog beter gesteund, aldus Present.

Mede door het vervallen van kerkdiensten in de stad, is het inleveren van producten voor de Voedselbank lastiger geworden, merkte Present. Een tijdje geleden al opende één van de medewerkers van deze organisatie daarom thuis een inzamelpunt voor de Voedselbank. Wat snel opviel, was dat mensen uit andere wijken maar mondjesmaat spullen kwamen brengen. Het werkt beter als je inzamelpunten hebt in verschillende wijken, dacht iemand. Dat heeft Present de afgelopen weken geregeld en inmiddels kunnen mensen op vier verschillende plekken in Assen eten brengen.

Wanneer de Voedselbank meer krijgt, krijgen gezinnen die ervan afhankelijk zijn meer producten, aldus Present. Daarnaast voorziet de Voedselbank door de coronacrisis een stijging van het aantal gezinnen dat aangewezen is op steun vanuit Voedselbank.

Inderdaad zijn ook binnen de Protestantse Kerk Assen de inlevermogelijkheden afgenomen. De Jozefkerk heeft jaarlijks een aantal inzamelzondagen die op de website vermeld staan. In De Bron kun je je producten op de laatste zondag van de maand kwijt, in de Ontmoeting rond avondmaalsdiensten. Momenteel ligt dit allemaal stil. Vredenoord heeft het gemis aan inleverzondagen opgelost door eens in de twee weken op zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur de mogelijkheid te bieden in te leveren in de Opstandingskerk en de Adventskerk. Houd hiervoor de zondagsbrieven in de gaten.

Extra inlevermogelijkheden zijn nooit verkeerd, en kunnen om verschillende redenen handig zijn. Op verzoek van Present vermelden we ze daarom ook graag in het Kerkblad:
Vlinderkleuven 16 - Martijn de Haan, brengen op afspraak: 06-28762580
Witterstraat 67 - Herbert Sturing, ma t/m do tussen 17.30 en 20.00 uur
Sambrestraat 4 - Irene, di en do tussen 17.00 en 19:00 uur
Planetenlaan 94 – Tineke, elke avond tussen 18.30 en 19.30 uur of op afspraak: 06-141 031 26

Producten waaraan gedacht kan worden zijn: aardappelpuree (kleine verpakking), nasikruiden, thee, koffie (250 g) houdbare melk, soep, cup-a-soup, rijst, macaroni, andere pasta’s, boter, hagelslag…