Gemeente-groeigroep

Gemeente-groeigroep

Evenement

Titel:
Gemeente-groeigroep
Wanneer:
do, 14. september 2023, 19:30 h - 21:30 h
Categorie:
Bijbel en geloof

Omschrijving

Een jaar geleden werd een nieuwe gespreksgroep gestart op de donderdagavond, volgend op de Gemeente-groeigroep op de zondag.
Ik heb me daarvoor toen aangemeld. In deze groep kun je je geloofservaringen uitwisselen en daardoor misschien groeien in je geloof. We gebruiken het boekje ‘Leef je geloof’. Het gaat over de kleine brief van Jakobus en wist je dat deze Jakobus de broer van Jezus was? Jakobus kwam na de opstanding van Jezus, zijn broer, tot geloof. Hij wordt gezien als de leider van de eerste gemeente in Jeruzalem. Jakobus was een zeer praktisch mens: wat doe je bijvoorbeeld met je geld, hou je het alleen voor jezelf, of deel je het? Wat doe je met je mond: goede of slechte woorden?
In de gesprekskring is er ruimte voor jezelf en de ander: hoe voel je je, wat heb je meegemaakt? Wil je het delen of hou je het voor jezelf? Jij mag het weten. Kunnen we, willen we bidden voor elkaar? De nadruk ligt op praktisch geloven, wat kun je doen voor elkaar, de ander? Dus ‘hoe leef je je geloof?’
Heb je na het lezen van mijn verhaal het gevoel dat deze groep wat voor jou is, bel mij dan of Grietje of Hans van Selst.
We komen op donderdagavond één keer in de veertien dagen bij elkaar en dan bij iemand thuis. Eerstvolgende keer is 14 september om 19.30 uur, Leemhamel 44. We zouden het leuk vinden als door jouw komst de groeigroep nog wat ‘groter gaat groeien’.