Agenda overzicht
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Van Paulus van Tarsus naar Alain Badiou
Wanneer:
di 05 nov 2019, 19:00 uur - 22:15 uur
Locatie:
Markehuus - Assen
Categorie:
Kerk en samenleving

Omschrijving

Nederland is kleurrijk, zo ook bijvoorbeeld het christendom en de islam. Is er anno 2019 sprake van een Westerse islam, en hoe is deze dan? Een derde generatie moslims groeit nu tussen ons op. Hoe geloven, voelen en leven zij onder ons? In deze avondcursus over de islam hebben we het met elkaar over het kalifaat, over onze angst bij aanslagen waar dan ook, over hun geloof de islam met de profeet en zijn boek, over geluk, over hun ‘vindplaatsen’ en over hoe met elkaar samen te leven. Uitleg met gesprek en discussie wisselen elkaar af.

De brieven van de apostel Paulus zijn de afgelopen eeuw door verschillende filosofen van inventieve interpretaties voorzien. Eén van deze filosofen is de inmiddels 82-jarige Franse filosoof Alain Badiou. In het boek Paulus: de fundering van het universalisme betoogt deze denker dat Paulus' brieven uitdrukking geven aan een levensvorm die zich laat omschrijven door de trouw aan één leidend principe: wat waar is, is voor iedereen. In tijden van polarisering, van nadruk op verschil, biedt Badiou een interessant perspectief op de vraag of er in al dat verschil nog iets is dat ons verbindt.

Docenten: Chris Dees, oud-docent Levensbeschouwing VO en HBO/docent wereld-godsdiensten TVG Assen/Kampen; Christiaan Schoonenberg, masterstudent Filoso-fie aan de KU Leuven en predikant in opleiding aan de PThU in Groningen/docent Filosofie TVG Assen

Kosten: €55,- p.p. excl. koffie/thee, reis- en materiaalkosten
Informatie en aanmelding: Nanno en Elly Levenga,


Locatie

Locatie:
Markehuus
Straat:
Scharmbarg 35
Postcode:
9407 EA
Plaats:
Assen
Land:
Netherlands

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1

 

  Agenda overzicht  

Komende activiteiten