Oecumenisch Leerhuis
Locatie:
Opstandingskerk - Assen
Leerhuis

Zo kent u Mozes (nog) niet!?
Een multireligieus perspectief

De figuur van Mozes heeft een bijzondere én centrale positie in Tanach, bijbel en Koran. In dit Leerhuis komen vele gezichten en rollen van Mozes aan de orde: van leraar tot mysticus, van bevrijder van het volk tot tegenspreker van God. Vanuit verschillende achtergronden laten diverse sprekers Mozes op een bijzondere manier naar voren komen.

Op 9 januari komt Ruud Bartlema in het Oecumenisch Leerhuis. Aan de hand van beelden van schilderijen en glasramen, laat Ruud Bartlema ons kennismaken met Chagalls kijk op de figuur van Mozes. Chagall heeft zich in zijn werk intensief beziggehouden met de bijbelse verhalen en zo ook met Mozes, naar wie hij immers zelf genoemd was. Want Marc Chagall heette Mosje Segall, voordat hij zelf in Parijs zijn naam veranderde in Marc Chagall.
Marc Chagall is een fenomeen geweest. Geboren in de Wit Russische provinciestad Vitebsk aan het eind van de negentiende eeuw en opgegroeid in een typisch joods gezin dat de sfeer ademde van de mystiek van het Chassidisme, heeft hij tot aan zijn dood geschilderd vanuit de diepe indruk die de verhalen en ervaringen van zijn kindertijd op hem maakten.
Ruud Bartlema studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam, met speciale belangstelling voor mystieke stromingen uit het Jodendom. Hij is beeldend kunstenaar en gefascineerd door het werk van Marc Chagall.

Plaats: Opstandingskerk,
Wilgenbeemd 2, 9403 MA Assen
Tijdstip: 19.45 uur exact
Kosten: €30,- voor de hele serie/€7,50 per avond
U kunt op de avond(en) zelf in de Opstandingskerk betalen en opgave vooraf is niet nodig.
Voor meer informatie en het hele programma: www.leerhuisassen.nl

Contact informatie

Naam: