Afdrukken

Evenement

Titel:
Dietrich Bonhoeffer, een leven in verzet
Wanneer:
wo 25 mrt 2020, 20:00 uur - 22:00 uur
Locatie:
Dorpskerk/Ontmoetingshuis Vries - Vries
Categorie:
Bezinning

Omschrijving

BonhoefferIn het kader van het Bonhoefferjaar worden in de komende periode drie leeravonden gehouden rondom deze Duitse theoloog en verzetsman, die 75 jaar geleden het slachtoffer werd van de Nazi-terreur.
Frits de Lange, die ooit promoveerde op een studie naar Bonhoeffer, verzorgt de eerste avond, waarbij vooral zijn leven en werk centraal staat. Wat maakt hem bijzonder en wat heeft Bonhoeffer ons vandaag nog te zeggen?
In de beide andere avonden gaan we dieper in op twee aspecten van zijn theologische leven. Allereerst betreft dat zijn ideeën over het gemeenschapsleven, zoals hij dat probeerde vorm te geven in de periode dat hij directeur was van een predikantenopleiding van de Belijdende Kerk (het deel van de Duitse kerk dat kritisch was ten opzichte van de Nazi’s). Hier ontwikkelde hij een eigen spiritualiteit, met een scherpe visie op de kerk.
De derde avond gaan we in op zijn gevangenisbrieven, waarin hij naast allerlei persoonlijke mededelingen aan zijn naaste familie, ook gedachten formuleerde over een nieuwe richting voor de kerk in een veranderde wereld. Ideeën die hij niet uit heeft kunnen werken, maar die velen sindsdien hebben geïnspireerd.
De tweede en derde avond worden ingeleid door ds. Bert Altena.

Data:
woensdagavonden 18 maart (Frits de Lange), 25 maart en 1 april (Bert Altena), 20.00 – 22.00 uur in het Ontmoetingshuis.
Wie zich aanmeldt via de mail, krijgt een reader toegestuurd met achtergrondteksten.

 

 

Contact informatie

Naam:
Altena ds. Bert
Telefoon:
0592-405514


Locatie

Locatie:
Dorpskerk/Ontmoetingshuis Vries
Straat:
Oude Rijksweg 2
Postcode:
9481 BD
Plaats:
Vries
Land:
Netherlands