Agenda overzicht
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Orgelvesper
Wanneer:
zo 27 sept 2020, 16:00 uur
Locatie:
Adventskerk - Assen
Categorie:
Muziek

Omschrijving

orgelvesper 20200927 600pxOorspronkelijk zou de Asser Bach Cantategroep spelen en zingen, maar dat is vanwege de grote bezetting nu helaas nog niet mogelijk. Om Bach toch volop te laten klinken zal Wietse Meinardi een mooie selectie van zijn werk ten gehore brengen. Hij speelt drie bewerkingen van delen uit cantates, delen die oorspronkelijk door orkest en koor gezongen werden maar fraai omgezet zijn naar orgel. Daarnaast speelt hij enkele koraalbewerkingen en hij opent en eindigt met de majestueuze Praeludium en Fuga in a-klein. Deze muziekstukken worden in het kader geplaatst van de liturgie van de zondag, waar ze oorspronkelijk ook voor bedoeld zijn in de Lutherse traditie.

Liturg is ds. Helène van Noord. Zij zal de lezingen en gebeden verzorgen en een overdenking houden met als thema Voor een tijd een plaats van God .

Er zijn 85 aanwezigen toegestaan om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Iedereen wordt in de kerk om die reden naar zijn of haar plaats begeleid. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via . Doe het tijdig want vol is vol.

De viering is ook via www.kerkomroep.nl (Adventskerk Assen) te volgen.

De toegang is gratis, maar we vragen een richtbedrag van €7,50. Wie minder te geven heeft kan uiteraard ook komen. Het geld kan in collecteschalen na het concert, maar ook kan een bedrag overgemaakt worden op het rekeningnummer: NL44 RABO 0373 7156 25 ten name van Wijkgemeente Vredenoord o.v.v. Musica Pro Deo.

Ook als u thuis meeluistert of de serie Musica Pro Deo in het algemeen wilt steunen in deze tijden met minder publiek is uw bijdrage van harte welkom!


Locatie

Locatie:
Adventskerk
Straat:
Lindelaan 49
Postcode:
9404 KR
Plaats:
Assen
Land:
Netherlands

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1

 

  Agenda overzicht  

Komende activiteiten