Agenda overzicht
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Musica Pro Deo: Hohe Messe
Wanneer:
zo 19 sept 2021, 16:00 uur - 17:00 uur
Locatie:
Adventskerk - Assen
Categorie:
Muziek

Omschrijving

De Asser Bach Cantategroep, onder leiding van Marion Bluthard, heeft een aantal prachtige stukken gekozen voor strijkers, die in de viering ten gehore gebracht zullen worden. Namelijk twee fuga’s uit delen van de reeds genoemde Hohe Messe.

Ofschoon de Hohe Messe qua omvang eerder bedoeld was voor de concertzaal dan voor de kerkdienst, zullen we stil staan bij de liturgische momenten waar de delen voor bedoeld zijn. Naast Bach komt ook een wat jongere tijdgenoot en collega uit Engeland voorbij. Van William Boyce (1711-1779) wordt een van zijn, korte, symfonieën gespeeld door de strijkers van ABC. Ook Wietse Meinardi zal zich als de organist niet onbetuigd laten. Er zal dus kortom genoeg moois te horen zijn. Daar mogen we ons op verheugen. En laten we hopen dat het de opmaat mag zijn van een feestelijk muzikaal najaar.

Net als altijd is de toegang gratis (de muziek hoort immers bij de dienst). Er wordt, indien voor u mogelijk, een ruimhartige bijdrage gevraagd in de vioolkist of via de bank. Op dit moment is er om corona-redenen nog een beperking aan het aantal bezoekers. Wilt u zich daarom ruim op tijd aanmelden? Dat kan via: of telefonisch bij Inge Meinardi (0592) 460 618

Graag tot ziens, live of via de livestream op zondag 19 september 16.00 uur in de Adventskerk.


Locatie

Locatie:
Adventskerk
Straat:
Lindelaan 49
Postcode:
9404 KR
Plaats:
Assen
Land:
Netherlands

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1

 

  Agenda overzicht  

Komende activiteiten