Agenda overzicht
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Zin-in-Zondag
Wanneer:
zo 02 okt 2022, 11:30 uur - 12:30 uur
Locatie:
Apostolisch Genootschap - Assen
Categorie:
Bezinning

Omschrijving

Op zondag 2 oktober gaat het nieuwe seizoen van Zin-in-Zondag van start. Het thema van de eerste bijeenkomst is: ‘Ik zeg dieren dag’. Onze gast is de jonge filosoof Stephan Huijboom.

Hij is werkzaam als opiniemaker bij het Apostolisch Genootschap en hij publiceert regelmatig, o.a. op de website NieuwWij. Hij zal vertellen waarom hij besloot geen dieren meer te eten. Dit besluit markeert voor hem een ontwikkeling die over veel meer gaat dan alleen het voedsel op zijn bord.

Wat waren voor Stephan Huijboom momenten waarop hij anders ging kijken naar het eten op zijn bord? En wat maakte dat hij definitief de overstap maakte naar een vrijwel volledig plantaardig dieet? De afgelopen jaren leerde hij een hoop over ‘de dieren op zijn bord’ en na verloop van tijd voelde hij zich zelfs verbonden met deze wezens, op manieren die hij nooit had kunnen voorzien.

Als altijd vormen de culturele en muzikale bijdragen een fraaie omlijsting van de bijeenkomst. Egbert Hovenkamp en Kees Richters zullen hiervoor onze gasten zijn. De bijeenkomst begint om 11.30 uur,  duurt ongeveer een uur en vindt plaats in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Selma Lagerlöflaan 5 te Assen. Vanaf 11.00 uur staat de koffie klaar. Toegang gratis.

Iedereen is van harte uitgenodigd! Informatie vindt u ook op onze website: zin-in-zondag.nl.
De werkgroep Zin-in-Zondag van de Protestantse Kerk Assen organiseert vijf bijeenkomsten per jaar waarin algemene onderwerpen op een bezinnende en bezielende manier aan de orde komen. Vanaf dit jaar werken we samen met Vrijzinnig Assen.


Locatie

Locatie:
Apostolisch Genootschap
Straat:
Selma Lagerlöflaan 5
Postcode:
9406 KB
Plaats:
Assen
Land:
Netherlands

Zoeken

Komende activiteiten