Opening tentoonstelling foto's en schilderijen van Guido van den Berg
zo 05 juni 2016, 16:00 uur - 17:00 uur
Cultuur, kunst en theater

De tentoonstelling loopt van de zondagen 5 juni t/m 14 augustus en is te bezoeken op vrijdagmorgen van 10 tot 12 uur en ’s zondagsmorgens van 10.30-12 uur (na de kerkdienst van 9.30 uur).De opening vindt plaats op zondagmiddag 5 juni om 16 uur, met een toelichting op het werk onder het genot van thee, koffie en een glaasje. U en jij zijn van harte welkom!

Guido, geboren in 1961 te Maastricht, vertrok kort daarna voor een verblijf van zes jaar in Zuid-Afrika. Vervolgens woonde hij o.m. in Kampen, Oegstgeest en Groningen. Momenteel woont en werkt hij in Assen. Guido volgde de lerarenopleiding tekenen bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Als zelfstandig beeldend kunstenaar heeft hij zich sinds 1985 als autodidact verder ontwikkeld. In de loop der jaren exposeerde hij door het hele land. Zijn werk bestaat hoofdzakelijk uit abstracte schilderijen (mathematische figuren in reliëf) en zo nu en dan ook uit figuratieve schilderijen en tekeningen.

Tot die laatste categorie behoort onder meer een groot aantal potloodtekeningen van dieren. De techniek die hij gebruikt, is gemengd. De meeste schilderijen zijn olieverf op paneel (masoniet). Voor zijn reliëf gebruikt hij meestal zand, maar ook wel andere materialen zoals hout, stoffen, perspex en wat hij verder bruikbaar acht. Naast het schilderen, houdt hij zich bezig met fotograferen - waarbij de foto’s nogal eens dienen als inspiratiebron voor zijn beeldend werk - en het ontwerpen en maken van meubels. Vijf jaar achtereen heeft hij het Floraliacorso van Frederiksoord ontworpen. Zijn - veelal monumentale - werk onderscheidt zich door de eenvoud en het kleurgebruik. Het wil een brug slaan tussen het abstracte en het figuratieve. Tevens staat elk werk op zichzelf en geeft een doorleefd gevoel, waarin de toeschouwer zich kan herkennen.