Vredesconcert
do 22 sept 2016, 20:00 uur - 21:30 uur
Cultuur, kunst en theater

In het kader van de Vredesweek organiseert het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen (PLOA) op donderdagavond 22 september een Vredesconcert in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Selma Lagerloflaan 5.
Na afloop is er een collecte voor de vredesorganisatie PAX en ter bestrijding van de onkosten.
Het concert begint om 20 uur. Rond 21.30 uur sluiten we af.
Het concert is gratis toegankelijk.

Voor uitgebreide info: www.paxvoorvrede.nl

In een tijd waarin angst voor terreur en oorlog de boventoon voert en duizenden vluchtelingen op zoek zijn naar een veilig heenkomen, organiseert vredesorganisatie PAX voor de vijftigste keer de Vredesweek van 17 tot 25 september.
Stadspredikant Bert Altena presenteert de avond. Het koor Enchanté van de parochie H. Franciscus van Assisi Assen Zuilaren Roden en het jeugdkoor van het Apostolisch Genootschap zullen een optreden verzorgen. Speciale gast is Nena Ristic, een Bosnische vrouw die gitaar speelt op een twaalfsnarige gitaar. Ze is 64 jaar en schrijft haar muziek en de tekst zelf, zowel in het Engels als in het Nederlands. Theo Kiffers, vrijwilliger bij Stichting Bootvluchteling zal vertellen over zijn ervaringen op Leros. Allen die meedoen, brengen een eigen kleur, klank en culturele achtergrond mee. Het thema is: Vrede verbindt. Iedereen kan iets voor vrede doen!