Nadenken over je eigen dood
zo 20 nov 2016, 19:30 uur
Locatie:
Jacobuskerk - Rolde
Bezinning

We gaan allemaal dood en je ontkomt er bijna niet aan om af en toe over je eigen einde na te denken. Dat gebeurt op verschillende manieren en niveaus. Ethicus Drs. Menno de Bree, verbonden aan het UMCG in Groningen, houdt over dit thema op zondagavond 20 november een inleiding in de Jacobuskerk te Rolde.

Kosten: €8, incl. koffie of thee. De avond wordt georganiseerd door de Oecumenische werkgroep ‘Bezinning & Verdieping’. Aanmelden niet nodig.

Menno de Bree presenteert een zogenoemd stappenplan, gebaseerd op denkbeelden over de dood die ontwikkeld zijn in de filosofische traditie van Socrates tot Sartre. Verschillende vragen komen daarin aan de orde. Is de dood het definitieve einde? Is het erg dat we doodgaan? Is de dood een kwaad? Kan de dood een troost zijn? Mag je je met je eigen dood bemoeien? Mag de overheid zich met jouw dood bemoeien? Het zijn actuele vragen. Na de inleiding kunt u in gesprek gaan met Menno de Bree en met elkaar.

Locatie:
Jacobuskerk