Oecumenisch Leerhuis
Locatie:
Opstandingskerk - Assen
Leerhuis

Op donderdag 16 februari is de derde avond in de serie 'Bronnen van Hoop?!' van het Oecumenisch Leerhuis 2017 in de Opstandingskerk. Deze avond heeft als thema: 'Muziek als bron van hoop'.

Muziek kan onze diepe gevoelens beroeren, ook de religieuze. In de meeste godsdiensten speelt muziek een hoorbare rol als drager van geloof en hoop. Die verwevenheid zal op deze avond nader worden verkend, èn ook hoorbaar gemaakt worden; tot klinken gebracht. Wat zijn de vormen van hoop in de verschillende godsdiensten? Welke rol speelt muziek daarin? Waar komen die overeen en waar verschillen ze? Welke veranderingen ondergaan muziek/zang en hoop in de loop der tijden? En, hoe klinken die?

Hanna Rijken, musicus en theoloog, werkt als promovendus liturgie aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam. Ze schrijft een dissertatie over Anglicaanse liturgie en kerkmuziek. Als docent Liturgiek is ze verbonden aan het Rotterdams Conservatorium. Ook is ze oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble en de Buitenschoolse Koorschool Utrecht.

Wij hopen u te zien op 16 februari om 19.45 uur in de Opstandingskerk, Wilgenbeemd 2, 9403 MA te Assen.

Ook als u de andere avonden van het Oecumenisch Leerhuis niet bezoekt, bent u van harte welkom.
De entree: €6
Het volledige programma van het Leerhuis is te vinden op de website: www.pkn-assen.nl
Informatie bij: Ina Nusselder, tel. 0592-350376

Contact informatie