500 jaar Luther en de kerk van morgen
do 16 feb 2017, 20:00 uur

Op donderdag 16 februari organiseert de Asser werkgroep ‘500 na Luther’ een themavond waarop prof. dr. Herman Selderhuis komt spreken over de betekenis van Luther voor de kerk van vandaag en morgen.

Wie: prof. dr. Herman Selderhuis
Wat: 500 jaar Luther en de kerk van morgen
Wanneer: donderdag 16 februari
Waar: Het Noorderlicht, Scharmbarg 37, 9407 EA Assen
Tijd: 20-22 uur, met een pauze, zaal open vanaf 19.30 uur
Toegang: gratis, collecte bij de uitgang
Opgave: niet verplicht, maar wel aanbevolen via , of tel. 0592-345954
Wilt u het duidelijk aangeven als u het boek ontvangen wilt?

Herman Selderhuis is hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht aan de Theologische Universiteit van de Christelijk Gereformeerde Kerken in Apeldoorn.

Hij geeft zelf aan waarom hij het belangrijk vindt om stil te staan bij de betekenis van Maarten Luther voor protestantse en katholieke christenen in 2017: “Luthers herontdek-king van het Evangelie van genade leidde tot ingrijpende veranderingen in de kerk, veranderingen die de naam ‘Reformatie’ hebben gekregen. Luther zette de kerk als het ware op ‘pauze’ om de vraag te stellen: Zijn wij wel kerk zoals God dat wil? In 2017 wordt wereldwijd stilgestaan bij de 500e verjaardag van de Reformatie en elke kerk waar ook ter wereld is bezig plannen te maken om de relevantie van die Reformatie duidelijk te maken. Wat heeft Luthers Reformatie ons als kerk vandaag te zeggen? Wat betekent de Reformatie van toen voor onze kinderen nu? Kunnen wij nog iets leren van de antwoorden van toen op vragen die ook nu aan de orde zijn?”

Deze avond wordt gehouden in kerkgebouw Het Noorderlicht in Assen-Peelo. Opgave van te voren wordt erg op prijs gesteld. U ontvangt dan op de avond een handout van de lezing. De deelname aan de avond is gratis. Wel is er een collecte om de gemaakte kosten te dekken.

Verder kunt u intekenen op de biografie van Luther die prof. Selderhuis het afgelopen jaar schreef. Luther - een mens zoekt God is een boek dat, geheel in de stijl van Selderhuis, ook voor niet-theologen makkelijk weg leest. Het boek telt 336 pagina’s en kost €24,95 (harde kaft). Bij tien intekeningen is het boek voor €23,75 te verkrijgen en bij dertig intekeningen voor €22,50.

De avond begint om 20 uur en in de pauze is er koffie/thee/fris. Na de pauze is er ruimte voor het stellen van vragen tijdens de plenaire bespreking.

Voor het gevarieerde jaarprogramma zie: www.500naluther.nl en de Facebookpagina 500naluther