Bizarre bijbelverhalen: Hoe twee dode vrouwen ontwaken
zo 23 juli 2017, 09:30 uur
Locatie:
Jozefkerk - Assen
Bijbel en geloof

Wat niet kan en toch gebeurt, Marcus 5:21-43
Twee vrouwen die Jezus ontmoeten. De een na lang aandringen, de ander spontaan en heimelijk. De een jong, de ander al heel wat ouder. De een is gestorven, de ander is levend dood. En allebei ontwaken ze en komen tot leven!

Is dit verhaal, eigenlijk twee verhalen ineengevlochten, bizar? Eerder wekt het verwondering en blijdschap. En toch werkt dat niet altijd zo. Het is maar hoe je het vertelt, waar je het accent legt in de verkondiging. Wonderverhalen als dit kunnen immers ook afstoten, tot onbegrip leiden: hoe kan dit, is dit niet letterlijk ‘ongelofelijk’? En als het al kan, als het al gebeurd is, waarom overkomt het ons niet? Waarom zijn er dan zoveel mensen die blijven lijden, die moeten sterven, ook heel jong?
Vragen te over. Voor sommige mensen reden om de Bijbel dicht te slaan en van deze God afscheid te nemen. Bizar is dat! Je kunt ook nieuwsgierig blijven, en stil durven blijven staan bij je vragen. Hoe kan het, dat dit verhaal, dat deze Jezus, ook ons, ook mij het leven schenkt? Wie mee wil gaan op de zoektocht naar betekenis van dit Evangelie voor ons nu, is welkom op 23 juli, ’s morgens om half 10.

Contact informatie

Naam: