Oecumenisch Leerhuis
Opstandingskerk - Assen
Leerhuis

Woensdag 10 januari: ‘Een pelgrimage naar het hart van religie’
Oude geloofszekerheden verdampen; veel mensen kunnen weinig meer met de traditionele geloofsleer. Maar de behoefte aan spirituele verdieping en geloofsvernieuwing leeft enorm. Voor de ‘pelgrim 2.0’ telt niet de kerkelijke leer, maar de spirituele en fysieke ervaring van de reis zelf. Ze voelen zich door iets of iemand (is dat ‘God’?) geroepen om op pad te gaan. “Voor mij is de kern van geloof dat je de moed hebt om elke morgen opnieuw uit bed te stappen, te verlangen naar beter, voller, rechtvaardiger leven en de hoop niet op te geven dat het er ooit van komt.” In het spoor van de moderne pelgrim probeert Frits de Lange tot het hart van de joods-christelijke traditie door te dringen.

Frits de Lange is hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Groningen.

Plaats: Opstandingskerk
Tijdstip: 19.45 uur exact
Kosten: €25,- voor de hele serie/€6,- per avond
Website: www.leerhuisassen.nl
E-mailadres:
U kunt op de avond(en) zelf in de Opstandingskerk betalen en opgave vooraf is niet nodig.

Contact informatie

Naam: