Momenten uit de natuur
Locatie:
Adventskerk - Assen
Cultuur, kunst en theater

AukjevanderKolk DrentseHeideAukjen van der Kolk ( 1962) exposeert van 6 mei t/m 27 juni in de Adventskerk. Zij woont in Assen en werkt daar als longfunctieanaliste in het Wilhelmina Ziekenhuis. Tekenen  en schilderen zijn haar hobby. Het zo bezig zijn geeft haar rust en ontspanning. Daarnaast is er de gezelligheid door het werken in  een vaste groep medecursisten, waarmee ze al jaren wekelijks optrekt.

Voor 2003 had Aukjen les van Piet Leydsman. Hij onderrichte haar in de basistechnieken: perspectief, compositie, kleur gebruik en materiaalkeuze. Vanaf 2003-2013 volgde ze schilderles bij Assenaar Peter Kosterman. Hij legde het accent op contrast, licht, diepte en sfeer. Ook coachte hij in het losser leren werken. In de winter van 2013-2014 nam Aukjen les bij Johan Lanting/Atelier 99 te Assen. Bij hem leerde ze  het gebruik van acrylverf waarderen. Sinds 2016 zit ze weer op schilderles bij Peter Kosterman.

Hoewel Aukjen ook portretten maakt, waarvan ze enkele op de expositie toont, ligt, de laatste jaren de nadruk op schilderen van natuurtaferelen. Daarvan getuigt ook haar website, die bovendien is ingedeeld per kalenderjaar. Zo wordt het groeiproces in haar werk ook nog eens beter zichtbaar. Aukjen exposeerde eerder in o.m. in het Wilhelmina Ziekenhuis, Art Explosion in Assen, Kunstig Marsdijk en de Lindenhoek, woonvorm voor ouderen, dichtbij de Adventskerk.

De tentoonstelling wordt op zondag 6 mei om 16.00 uur - met muzikale omlijsting door organist Erwin Wiersinga - geopend. Onder het genot van een hapje en een drankje kan daarna het werk worden bezichtigd. Van harte welkom!

Werkgroep Kerk en Kunst Vredenoord

Locatie: