ANBI Gegevens Diaconie

2022 07 14 Quilt Jeanne van den Bekerom Out of the Blue(s) Kerk en Kunst Vredenoord

Jeanne is geboren en getogen in Noord-Limburg en woont al weer jaren  in Assen-Oost. Na de middelbare school werkte ze als gediplomeerd doktersassistente in Düsseldorf en daarna als laborante in ziekenhuizen in Viersen en Berlijn.

Voordat ze naar Drenthe verhuisde was ze lange tijd werkzaam als

laborante en financieel medewerkster in het Tropen Instituut in Amsterdam. Na de opleiding voor docente Duits  ging ze aan de slag als lerares Duits bij het Nassau College in Assen en Norg. Een diepe depressie leidde tot opname in GGZ in Assen Met veel hulp kon ze de draad van het leven weer oppakken. Omdat ze het altijd al mooi vond om met de naaimachine te werken volgde ze een opleiding tot coupeuse. Rond 2009 begon Jeanne met quilten, een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar genaaid worden. Het resultaat daarvan is een quilt. Van het bedenken en met de handen maken wordt ze gelukkig. “Met zo’n intensieve bezigheid, die je in het hier en nu brengt, schakel je belastende gedachten uit. Het maken van quilts heeft mij erg geholpen om uit de depressie te komen en te blijven.” Jeanne heeft in de afgelopen 13 jaar zo’n 60 quilts gemaakt. Met een aantal was ze soms jaren bezig. Veel quilts heeft ze gedoneerd aan zieke kinderen en vluchtelingen.

Out of the Blue (s)

De naam van de expositie verwijst naar het uit de depressie geraken. Bovendien houdt Jeanne van blues in de vorm van muziek en kleur. Dat laatste komt ook terug in meer kleurrijke quilts.

Opening en bezichtiging

De expositie in de Adventskerk loopt van 10 juli tot 2 september. Ze wordt geopend op zondag 10 juli om 16.00 uur met een toelichting op het werk, muziek en een goed glas.

De quilts zijn verder te bezichtigen op vrijdagmorgen van 10.00-12.00 uur, op zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 uur, tijdens de kerkmuzikale middagdiensten in het kader van Musica pro Deo om 16.00 uur en de stiltemomenten op dinsdag- en donderdagmiddag van 12.00-13.30 uur.