ANBI Gegevens Kerk

20220923 Alle zeven goedVerhalenverteller Kees Posthumus - die eerder optrad met Esther, een Perzisch sprookje - en accordeonist Dirk Overbeek presenteren hun nieuwe voorstelling ‘Alle 7 goed!’ Centraal staan de zeven werken van barmhartigheid.

Hier komen ze: de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de naakten kleden, de gevangenen bezoeken, de vreemdeling herbergen, de zieken bezoeken en de doden begraven.

Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Het Adamskostuum bevalt hen doorgaans prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen. Anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht? Iemand die dorst had te drinken gegeven uit uw eigen dopper?

Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’.

Bij een glas vlierbessensap is er de gelegenheid om na te praten.

Tijd: Zondag 9 oktober om 16.00 uur

Kaarten: in de hal van de kerk: €12,-. Jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Kerk en Theater Vredenoord