ANBI Gegevens Kerk

2023 01 10 Simon GoverseIk zie, ik zie, wat jij niet ziet…

Simon, opgegroeid in Vlissingen en Den Helder, studeerde wis- en natuurkunde met sterrenkunde en promoveerde in de kernfysica aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1973 werd hij leraar natuur- en sterrenkunde aan CS Vincent van Gogh te Assen waar hij in 2004 als waarnemend rector met prepensioen ging.

Van jongs af tekende hij. Eind jaren zestig begon hij met schilderen in olieverf en met beeldhouwen. Vanaf 1977 volgde hij schilderlessen. In 2006 leerde hij beeldhouwen. Simon werkt figuratief. Hij schildert meestal met olieverf en beeldhouwt in zachte steen. Hij exposeerde meer dan 25 maal.

De expositie toont schilderijen die variëren van portretten tot landschappen. Daaronder niet-alledaagse die je misschien niet boven de bank zou willen hangen. Ook de beelden zijn bijzonder te noemen. Gaan ze over mens of dier, of beide tegelijk? Bij de opening zal een-en-ander en de titel van de expositie worden toegelicht.

Een selectie van zijn werk is te vinden op atelier-simon.jimdofree.com

Opening en bezichtigingstijden

Op zondag 15 januari wordt de tentoonstelling geopend met een korte toelichting op het werk, afgewisseld met muziek door Henk Horlings, piano. Na afloop zijn er een drankje en een knabbeltje.

Tot 10 maart is het werk te zien: op zondagmorgen rond de viering van 10.00 uur, dinsdag en donderdag van 12.00-13.30 uur en vrijdag van 10.00-12.00 uur.

De entree is vrij. Van harte welkom!

Kerk en Kunst Vredenoord