E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Festival of Lessons and Carols
Wanneer:
zo 22 dec 2019, 16:00 uur - 17:00 uur
Locatie:
Adventskerk - Assen
Categorie:
Muziek

Omschrijving

Choral Voices Westminster01In de kerkmuziekserie Musica pro Deo in de Adventskerk zal Choral Voices uit Groningen op 22 december om 16.00 uur een Festival of Lessons and Carols verzorgen.

Een Festival of Lessons and Carols is een muzikale viering die traditioneelrond Kerst plaatsvindt, met name in de Angelsaksiche landen. De ‘Lessons’ (korte lezingen uit de Bijbel) vertellen de verhalen van zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus. De lezingen worden afgewisseld met het zingen van bekende carols, uitgevoerd door het koor en hymns, gezongen door de gemeente. Traditiegetrouw is er dus veel ruimte voor samenzang.

De eerste liturgie voor Nine Lessons and Carols werd voor het eerst samengesteld door Edward Benson, bisschop van Truro (Cornwall) in 1880. De bekendste versie isdie van King's College in Cambridge. De eerste carol die wordt gezongen is altijd Once in royal David's city.

Choral Voices is gespecialiseerd in Anglicaanse liturgische muziek, vandaar dat het Festival of Lessons and Carols uiteraard ook op haar programma staat. De thuisbasis van Choral Voices is Groningen. In het jubileumjaar 2019 stond Londen op het programma, met optredens in de Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral.
Choral Voices staat onder leiding van Daniel Rouwkema. Zijn fascinatie voor de Engelse kerkmuziek ontstond toen hij als zanger van het Roder Jongenskoor kennismaakte met Bouwe Dijkstra en diens liefde voor en kennis van Anglicaanse kathedralen en colleges. In januari 2002 besloot Rouwkema om zelf de bron op te zoeken. Hij werd zanger in het kathedrale koor van Chester Cathedral en in 2003 benoemd als Master of Music in St George Belfast, waar hij als organist verantwoordelijk was voor het jongens- en mannenkoor. Met talloze ervaringen rijker en met eigen muziek die de muzikale harten wist te veroveren keerde hij in 2005 terug naar Nederland. Na de zomer dat jaar begon hij als dirigent bij Choral Voices.
Sindsdien volgden Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen, Schola Davidica uit Utrecht, het koor van de Kloosterkerk in Den Haag.
Mattijs de Vreugd zal het koor en de samenzang begeleiden. Hij is al een aantal jaren de vaste begeleider van Choral Voices.

De toegang van deze Festival of Lessons and Carols is gratis, maar een ruime gift in de uitgangscollecte wordt zeer op prijs gesteld. Zo kunnen we doorgaan met Musica pro Deo.

Contact informatie

Naam:
Meinardi, Inge
Telefoon:
0592 460618


Locatie

Locatie:
Adventskerk
Straat:
Lindelaan 49
Postcode:
9404 KR
Plaats:
Assen
Land:
Netherlands

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1

 

  Agenda overzicht  

Komende activiteiten