Jeugdraad

Chhatta AshnaIn het kader van het project Stof tot Nadenken, op weg naar een duurzamere garderobe’ nodigt de werkgroep Economie & Geloof u uit voor de jaarlijkse Dankdaglezing, woensdag 6 november in de Opstandingskerk. Het wordt een andere lezing dan u van de werkgroep gewend bent. Als spreker verwelkomen we Ashna Chhatta met een interactieve lezing over kleding en uw garderobe. Zij zal daarbij ingaan op de herkomst en impact van kleding(industrie) en op het doen van meer verantwoorde keuzes door de consument. Aan het einde van de avond kunt u zomaar naar huis gaan met een compact stylingadvies voor uzelf.

Het zou fijn zijn als u wat tijdschriften meeneemt: alles is goed, van modebladen tot natuurtijdschriften tot de Margriet.
De grote liefde van Ashna Chhatta is fashion en styling. Ze draagt haar visie op fashion aan de buitenkant en ziet kleding en styling als een uiting van zelfliefde en zelfexpressie. Na haar studie aan de modeacademie werkte ze als artdirector en modestylist en ontdekte de duistere kant van de fashionindustrie. In een maatschappij waar alles sneller en goedkoper moet blijkt de mode-industrie een van de grootste boosdoeners op het gebied van exploitatie van milieu en schending van mensenrechten.

De afgelopen jaren heeft ze zich met het campagnebureau StoereVrouwen breed ingezet om mensen bewust te laten worden van de impact die onbewust shoppen heeft op het algemeen welzijn van mensen en de aarde. Momenteel is ze als projectmanager verantwoordelijk voor de Fashion Revolution Week waarin ze samen met de mode-industrie en consumenten stil wil staan bij de Rana Plaza-ramp in Bangladesh in 2013, toen een gebouw instortte waar textielfabrieken waren gehuisvest.

Ashna wil een alternatief bieden voor goedkope en snelle kleding om zo een breder draagvlak voor liefdevolle en duurzame mode te creëren. Ze wil ons helpen met persoonlijk modeadvies. Ze laat zien dat mode met oog voor mens en natuur helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en tot bijzondere en exclusieve mode leidt. Daarbij geeft ze stylingadvies in het combineren van mooie basistukken zodat kwantiteit kan plaats maken voor kwaliteit. Zo wordt bewuste duurzame mode van en voor iedereen. Haar website: www.chhatta.eu

Woensdag 6 november
Opstandingskerk
19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.
Meer informatie bij Gerard Schoep, (0592) 345 380, .