Stof tot nadenken

erfgoedkalender 2021De Zendingserfgoedkalender 2021 toont batiks van ds. Khristian Aris Widodo (ontwerp) en de Batik Studio Kalipenten (uitvoering) uit Yogyakarta, Java Indonesië. Het thema luidt: Eenheid in verscheidenheid. Hier verbeeld als het samen optrekken in een sfeer van tolerantie en wederzijds respect van volgers van de grote godsdiensten in Indonesië. Eenheid in verscheidenheid is ook het nationale symbool van de Indonesische republiek.

De Zendingserfgoedkalender is sinds de eerste editie van 2015 een groot succes. In veel gemeenten wordt deze verspreid en ook particulieren weten de weg te vinden om er een of meerdere te bestellen, voor eigen gebruik of om cadeau te doen. Hiermee wordt de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK), die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven, voortgezet. In deze traditie staat de verbeelding van het Evangelie door christenen in Azië, Afrika en Latijns Amerika centraal.

De Zendingserfgoedkalender 2021 toont ons bijbelse verhalen naar het ontwerp van de Javaanse dominee Khristian Aris Widodo. Deze batiks zijn met de hand gebatikt door de batik-studio Kalipenten die ds. Aris in de gemeente Kalipenten (een voorstad van Yogyakarta) heeft opgericht om de kerkelijke gemeente meer op haar woonplaats, met een overgrote meerderheid van moslims, te betrekken. Moslims en christenen werken hierin dus van harte samen. De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Java, ook over de plek die kerk en moskee hier innemen. Het vertelt over Yogyakarta een belangrijke plek als kunstcentrum. Tot slot wordt stilgestaan bij de christelijke batikkunst van ds. Aris en op de gebruikte batiktechniek.

Zie ook de mooie website over de kalender.

De kalender kost €7,-.
We kunnen dit jaar de kalenders wegens corona niet aanbieden per intekenlijst.
U kunt uw wens voor de kalender vóór 9 oktober kenbaar maken door te bellen of te mailen naar de ZWO-vertegenwoordiger in uw wijk met vermelding van naam en adres.

Vredenoord: Wim Verschoor, (0592) 345 599, e-mail
Jozefkerk: Daan Kraan (0592) 407 120, e-mail
De Drieklank: Jan Moesker, (0592) 350 991, e-mail en Johan te Velde (voor De Ontmoeting), (0592) 06 207 175 25, e-mail

Jan Moesker
Stedelijke ZWO

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1

 

  Agenda overzicht  

Komende activiteiten