Nieuws van de Jeugdraad

RestjesOngetwijfeld heeft u al iets meegekregen van het project ‘stof tot nadenken’  dat twee jaar lang een thema zal zijn voor de Protestantse Kerk Assen.
In de Activiteitenkrant kondigde de werkgroep Economie & Geloof het al aan: ze willen met alle mensen uit de PGA nadenken over kleding: van productie tot aankoop
en van dragen tot hergebruik.

boekenkast jeugdraadEen vrijdagavond in december. In de PopUpwinkel Mooi Verhaal zitten enkele jongeren gezellig te kletsen rondom een boekenkast. Deze avond wordt namelijk de inspiratiekast geïntroduceerd: een kast vol met boeken en spelletjes voor het jeugdwerk in Assen. Dit is een van de initiatieven van de Jeugdraad om de jongeren in Assen gerichter te ondersteunen in hun geloof.

Jongeren en boeken, hebben die dan wat met elkaar? Zeker wel, als ik tenminste de aanwezigen mag geloven. Enthousiast wordt onder het genot van een voorraad chocolade en wat drinken de kast geïnspecteerd. Eva trekt de ‘kletspocket’ uit de kast: een boekje met 216 knettergekke vragen en maffe opdrachten, zodat je altijd wat te kletsen hebt in een verloren momentje. Kletsen lukt deze groep overigens ook wel zonder boekje. Frank bekijkt intussen het 30 seconds bordspel.

Geert Warris en Jolanda DukerOnlangs zat ik om de tafel met Geert Warris en Jolanda Duker om ze te interviewen over de activiteiten van de Jeugdraad. Toevallig was dat op hervormingsdag; de dag dat Luther nu vijf honderd en één jaar geleden zijn 95 stellingen aan de kerkdeuren van de slotkapel te Wittenberg vastnagelde. Misschien wel veelzeggend dat we juist op deze dag hadden afgesproken. Immers, het verzet van Luther leidde tot de reformatie, en dat is ook precies wat Geert en Jolanda van plan zijn met de Jeugdraad. Het is tijd voor een frisse wind!

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1

 

  Agenda overzicht  

Komende activiteiten