Nieuws van de Jeugdraad

boekenkast jeugdraadEen vrijdagavond in december. In de PopUpwinkel Mooi Verhaal zitten enkele jongeren gezellig te kletsen rondom een boekenkast. Deze avond wordt namelijk de inspiratiekast geïntroduceerd: een kast vol met boeken en spelletjes voor het jeugdwerk in Assen. Dit is een van de initiatieven van de Jeugdraad om de jongeren in Assen gerichter te ondersteunen in hun geloof.

Jongeren en boeken, hebben die dan wat met elkaar? Zeker wel, als ik tenminste de aanwezigen mag geloven. Enthousiast wordt onder het genot van een voorraad chocolade en wat drinken de kast geïnspecteerd. Eva trekt de ‘kletspocket’ uit de kast: een boekje met 216 knettergekke vragen en maffe opdrachten, zodat je altijd wat te kletsen hebt in een verloren momentje. Kletsen lukt deze groep overigens ook wel zonder boekje. Frank bekijkt intussen het 30 seconds bordspel.

Voor iedereen boven de 30: denk aan het spelprogramma Hints: woorden raden aan de hand van een beschrijving zonder het woord te noemen. De aanwezige jongeren vinden het leuk dat er in de boekenkast van alles te vinden is, niet alleen zware kost. Ook vinden ze het leuk dat het allemaal nieuw materiaal is, geen oude meuk maar gewoon actuele, leuke boeken voor jongeren. Daarbij zien ze gemakshalve even over het hoofd dat ook de bijbel in de boekenkast te vinden is. Deze vind ik naast het boek ‘Weg met de bijbel’, gelukkig niet letterlijk bedoeld door de auteurs, maar als een gids om op een vrijzinnige manier de bijbel te lezen.
Het is de bedoeling van de Jeugdraad om alle drie de wijkgemeentes in Assen één gevulde boekenkast cadeau te doen. Er komt een uitleensysteem zodat jongeren en jeugdwerkers dingen uit de kast mee kunnen nemen om te gebruiken voor bijvoorbeeld een clubavond, een tienerdienst of een gesprekskring. De eerste kast wordt geïntroduceerd in de Jozefkerk tijdens een themadienst over inspiratie op 20 januari om 10.00 uur. In de Opstandingskerk gebeurt de introductie op 27 januari en in De Ontmoeting zal dat zoals het nu lijkt plaatsvinden op 10 februari. Uiteraard zijn alle belangstellenden - jong en oud - hierbij van harte welkom.
Ingrid Meier