Stadspredikant

profielSinds begin 2015 ben ik aangesteld als stadspredikant (30%) vanuit de protestantse gemeente,
Mijn taak is om verbindingen te leggen tussen kerk en lokale samenleving en tussen de kerken onderling en andere organisaties.

Het succesvolle project kerkelijke PopUpwinkel Mooi Verhaal hebben we onlangs voor de derde keer uitgevoerd.
In de winkel in het Forum te Assen is acht weken lang een plek voor ontmoeting en gesprek, met een uitgebreid activiteitenprogramma met lezingen en muziek. In de winkel zijn leuke en zinvolle producten te koop, vooral van niet-commerciële organisaties. De opbrengst komt geheel ten goede aan hun goede doelen. Wil je meer weten dan kun je het Projectverslag nalezen.

In 2018 maken we met Mooi Verhaal een doorstart. Voor de periode van een jaar krijgen we onderdak bij VVV-Dit is Assen aan de Marktstraat. In de winkel, onderdeel van Warenhuis Vanderveen, richten we een kerkelijk informatie punt in. Je kunt er de stadspredikant ontmoeten op vrijdag. Verder is er verkoop van producten uit de PKN-webwinkel en van andere organisaties. Er is informatie over kerkelijke activiteiten in Assen en gelegenheid voor gesprek en ontmoeting.
Vanaf februari richten we de winkel in. De officiële opening is op zaterdag 10 maart.

Wil je meer weten, of heb je suggesties voor mijn taak als stadspredikant, neem dan contact op.