Stadspredikant

profielSinds begin 2015 ben ik aangesteld als stadspredikant (30%) vanuit de protestantse gemeente,
Mijn taak is om verbindingen te leggen tussen kerk en lokale samenleving en tussen de kerken onderling en andere organisaties.

Het succesvolle project kerkelijke PopUpwinkel Mooi Verhaal gaan we vanaf 11 november voor de derde keer uitvoeren..
In de winkel in het Forum te Assen is acht weken lang een plek voor ontmoeting en gesprek. Er is een uitgebreid activiteitenprogramma met lezingen en muziek.

In de winkel zijn leuke en zinvolle producten te koop, vooral van niet-commerciële organisaties. De opbrengst komt geheel ten goede aan hun goede doelen. Daarnaast is er een ontmoetingsplek, de MooiVerhaal - stamtafel, waar een kopje koffie wordt geschonken en een luisterend oor wordt geboden.
Ook dit jaar zijn er weer allerlei activiteiten, presentaties en gespreksbijeenkomsten.
Iedere zaterdag is de Speakerscorner geopend waar iedereen zijn of haar zegje mag doen in twee minuten. Voor de winkel komt een ANWB-praatpaal te staan waar iedere dag een leuke spreuk te beluisteren is.
De Protestantse gemeente Assen draagt een belangrijk deel van de kosten. Daarnaast ontvangen we subsidie van enkele fondsen. Maar ook jouw/uw steun is hard nodig.
Voor de inrichting van de winkel wordt een crowdfundingsactie georganiseerd. We ontvangen graag je donatie.

Wil je meehelpen als vrijwilliger, info en aanmelding via Henk Vink - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-12231430

Wie belangstelling heeft kan het Projectverslag van editie 2016 nalezen.

Wil je meer weten, of heb je suggesties voor mijn taak als stadspredikant, neem dan contact op.